150 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA

KVKK Politikası ve Aydınlatma Metinleri

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA VE GİZLİLİK POLİTİKASI

EMİNÖNÜ DÜNYASI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.ye (“EminönüDünyası”) aktarılan
kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. EminonuDunyasi.Com, 6698 sayılı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü
yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin ve web-sitemizi ve/veya mobil
uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. EminonuDunyasi.Com işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında
Açıklama
metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her
zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

1) EminönüDünyası.Com’un kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?

Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler
bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı
Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir.
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı
hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden
doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması
gerekmektedir.

2)EminonuDunyasi.Com kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?

www.eminonudunyasi.com web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler,
müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca EminonuDunyasi.Com tarafından işlenmektedir.

EminönüDünyası’na ait olan www.eminonudunyasi.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. çerez;
kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit
edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

www.eminonudunyasi.com ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü
çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar
ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü
kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

www.eminonudunyasi.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü
taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.
www.eminonudunyasi.com size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya
mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site
üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi
izleyebilmektedir.

www.eminonudunyasi.com çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle
veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü
taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

www.eminonudunyasi.com mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum
kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir
süre kalır. İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek veya
“www.allaboutcookies.org”
veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem
oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum
çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web
sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

3) İnternet Sitesi çerezleri Nasıl
Kullanılmaktadır?

EminonuDunyası.com’a ait olan www.eminonudunyasi.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. çerez;
kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit
edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

www.eminonudunyasi.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü
taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla
depolar.

Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent cookies) olmak üzere
sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız. Oturum çerezleri geçici çerezler
olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri
doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin “kullanım ömürlerine”
bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.

www.eminonudunyasi.com çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama kullanımınızı
kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun
sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme
zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi
hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

www.eminonudunyasi.com web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama üzerinde hangi içeriği
görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl
kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini/mobil uygulamayı nasıl
kullandığınızı tespit etmek için kullanır.

www.eminonudunyasi.com web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil uygulamasını ve/veya
web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü
reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir.
Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web
sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili
bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir
üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. EminonuDunyasi.com ayrıca Google, Inc. tarafından
sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri
kullanıcıların web sitesini, mobil uygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki
bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için
(reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz:
http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:

Google Chrome

:

Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “çerezler”

sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer

:

Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden

güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde

çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox

:

Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini

tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik”

butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera

:

Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek

“çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari

:

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip,

“Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi

yapabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi
için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz,
veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri
veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam
edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz
veya erişiminiz sınırlı olabilir.

EminonuDunyasi.Com yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Cookie Service Provider

Cookie İsmi

Cookie Amacı

Cookie Tipi

Cookie Süresi

Google

_ga

Analytics cihaz bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için

Persistent Cookie

2 Yıl

Google

_gaexp

AB testleri hakkında bilgileri tutan cookie – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın

kullanması için

Persistent Cookie

85 Gün

Google

_gid

Kullanıcı tanımlama için

Persistent

1 Gün

Yandex

_ym_isad

Reklam engelleme tespiti için

Persistent Cookie

2 Gün

Yandex

_ym_uid

Kullanıcıları tanımlama için

Persistent Cookie

1 Yıl

eminonudunyasi

AbTesting

A/B Test yönetimi için kullanılan değer bu cookiede saklanmaktadır.

Persistent Cookie

2 Yıl

eminonudunyasi

WebAbTesting

Coklu A/B Test yönetimi için kullanılan değerler bu cookiede saklanmaktadır.

Persistent Cookie

2 Yıl

eminonudunyasi

COOKIE_CookieLawInformationPermission

Kişisel veri politikalarımıza ait izinler bu cookiede saklanmaktadır.

Non Persistent Cookie

Tarayıcı oturum süresi boyunca

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

4) Eminonü Dünyası kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?

EminonuDunyasi.com, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek,
saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek,
devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

  • web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit
    etmek,

  • iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,

  • mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri
    tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili
    müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,

  • elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri
    düzenlemek,

  • mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri
    tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa
    etmek,

  • kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi
    verebilmek,

  • müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi
    alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize
    bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,

  • müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan müşterilerimizi
    tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam
    faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda
    ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,

  • anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri
    sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,

  • hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,

  • yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki
    mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

5) EminonuDunyasi.Com kişisel verilerinizi nasıl koruyor?

EminonuDunyasi ile paylaşılan kişisel veriler, EminonuDunyasi gözetimi ve kontrolü altındadır. EminonuDunyasi.Com, yürürlükteki
ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün
korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri
sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün
bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik
aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi
bilginize sunarız.

6) EminonuDunyasi kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin
izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel
verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere
mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz
hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı
üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli
teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü
kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk
alanında meydana gelen ihlallerden EminonuDunyasi.Com sorumlu değildir.

Kişisel verileriniz eminonudunyasi’un hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize,
faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla,
verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize
ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki
kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet
sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri
kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve
yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla
paylaşılabilmektedir.

7) Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir?

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

  1. a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

  2. b) işlenmişse bilgi talep etme,

  3. c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  4. d) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

  5. e) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

  6. f) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini /
    yok edilmesini isteme,

  7. g) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin
    bildirilmesini isteme,

  8. h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya
    çıkmasına itiraz etme,

  9. i) KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini
    talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

8) Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar eminonudunyasi yükümlülükleridir. Kişisel
verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal
değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi,
yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek
isteriz.

9) Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca eminonudunyasi kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü
bulunmaktadır. Bu kapsamda eminonudunyasi yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini
yerine getirebilmesi için müşterilerimizin EminonuDunyasi.Com doğru ve güncel verilerini
paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen
iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

10) EminonuDunyasi.Com’a kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?

Kişisel veri saklama ve imha politikamız bulunmaktadır. Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü
soru ve görüşleriniz için info@eminonudunyasi.com e-posta adresinden dilediğiniz zaman
ulaşabilirsiniz.

11) İletişim Bilgileri

Şirket Unvanı: EMİNÖNÜ DÜNYASI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
Adres: Hasırcılar cad. No:28/A Yılmaz Han Eminönü / İstanbul
Vergi Dairesi :  GÜNEŞLİ Vergi No: 333078805
Ticaret Sicil No:  31522-5
MERSİS Numarası:
Kayıtlı Elektronik Posta: info@eminonudunyasi.com
Telefon No: 0533 222 22 56

test

HEsabım